Розробка політехніків – серед найцікавіших на першому українському конкурсі проектів оборонних технологій

За матеріалами сайту «Український тиждень»
мобільний застосунок розвідника

Нещодавно відбувся перший в Україні конкурс проектів оборонних технологій, який провів Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» спільно з державним концерном «Укроборонпром», найбільшим потенційним замовником нових технологій оборонного та подвійного призначення, а також Державною інноваційною фінансово-кредитною установою, Лігою оборонних підприємств, Міністерством оборони та Держспецзв’язку.

Загалом на розгляд експертної комісії конкурсу (до її складу входили науковці й керівники приватного оборонного бізнесу) надійшло 132 проекти технологій оборонного та подвійного призначення, зокрема 82 – від закладів вищої освіти, 10 – від установ Національної академії наук, 34 – від підприємств та організацій, 6 – від фізичних осіб.

Для участі в другому турі журі відібрало 85 проектів, із яких до фіналу потрапили вже 43. За підсумками конкурсу з авторами 32 розробок-фіналістів було укладено протоколи про наміри щодо розвитку та реалізації проектів.

Серед проектів, які заплановано до реалізації, – мобільний застосунок розвідника від розробників з Національного університету «Львівська політехніка».
 

Фото УНІАН