Розпочато всеукраїнський конкурс для дівчат на краще есе про жінку-науковицю «Наука – це вона»

Організатори конкурсу
Заставка конкурсу есе «Наука – це вона»

Щоб популяризувати залучення дівчат у науку, освітній проєкт STEM is FEM за підтримки структури ООН «Жінки в Україні» та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) запускають освітній арт-проєкт «Наука – це вона». У рамках проєкту передбачено дві активності: створення відомими художниками мобільної картинної виставки з 12 портретів українських науковиць та конкурс на краще есе про жінку-науковицю.

Учасницям конкурсу, дівчатам віком від 14 до 21 років, потрібно обрати одну з 12 українських науковиць та у форматі есе розказати: якою науковою діяльністю займалась героїня, у яких царинах вона працювала, які її основні здобутки і досягнення, які винаходи чи діяльність героїні вплинули на сьогодення, чим ця постать може бути цікава сьогодні, яке особисте враження від цієї людини.

Крайній термін подання робіт – 15 березня 2021 року.

12 переможниць отримають від STEM is FEM та партнерів. Серед нагород – персональний майстер-клас із професійною редакторкою та публікація есе у всеукраїнському популярному виданні. Головний приз конкурсу – стипендія на освіту.

Докладніше – на сайті ЮНІСЕФ