В Університеті розпочалася низка закордонних лекцій у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN»

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
Даніель Заборський

27 листопада стартував цикл лекцій відомих іноземних науковців у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN». Розпочав його доцент, доктор інженерії лабораторії біостатистики факультету біотехнологій та тваринництва Західнопоморського технологічного університету в місті Щеціні (Республіка Польща) Даніель Заборський. З боку політехніки гостя приймала кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій. Гість прочитав лекцію про біоінформаційні бази даних, яка зацікавила не лише студентів, а й викладачів.

Даніель Заборський спеціалізується на біоінформатиці – це один із найбільш перспективних напрямів біотехнології. Сьогоднішня лекція стосувалася біологічних баз даних послідовностей білків та нуклеотидних послідовностей, що є дуже важливо для генної інженерії. Доктор Заборський показав студентам, як користуватися цими базами даних, що дасть їм можливість у майбутньому зреалізуватися у згаданій сфері. Друга лекція, яка відбудеться завтра, стосуватиметься прогнозування вторинної структури протеїнів. Вона буде цікава як для біотехнологів, так і для фармацевтів, оскільки дозволить студентам зрозуміти, як можна моделювати ензими, їхні активні центри і, у такий спосіб, впливати на різноманітні метаболічні процеси в організм. Це важливо для створення нових лікарських субстанцій. Лекції Даніеля Заборського однозначно є корисними для наших студентів, адже ця тематика відрізняється від спеціалізації нашої кафедри, що дасть політехнікам змогу поглянути на свою професію під іншим кутом, – розповідає професорка кафедри ТБСФБ Вікторія Гавриляк.

Лекції відбуваються за фінансової підтримки партнера Львівської політехніки Кондитерської корпорації ROSHEN.

Другу лекцію Даніеля Заборського всі охочі зможуть прослухати 28 листопада в аудиторії 240 VIII навчального корпусу Львівської політехніки. Початок о 12:00.

на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN» на лекції у рамках проєкту «До вершин з ROSHEN»