Розпочала роботу Міжнародна літня школа «Переклад як акт міжмовної та міжкультурної комунікації»

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-школи

29 травня 2023 року на базі кафедри прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» у співпраці з Королівським університетом Белфаста (Великобританія) та Сілезьким університетом міста Катовіце (Польща) розпочала роботу Міжнародна літня школа «Переклад як акт міжмовної та міжкультурної комунікації»

Першу лекцію на тему «Занурення в переклад» для студентів кафедри прикладної лінгвістики прочитав Пьотр Блумчинський, старший викладач Факультету мистецтв, англійської мови та філології Королівського університету Белфаста, член Академії вищої освіти Великобританії, член Міжнародної асоціації перекладу та міжкультурних досліджень, член Європейського товариства перекладознавства, член Консультативної ради Центру перспективних досліджень перекладу в м. Ріміні, Італія.

Було надзвичайно цікаво. Студенти й викладачі долучились до дискусії про сутність та роль перекладу в сучасному світі, про перекладацький досвід і творчість, про переклад як невід’ємну складову життя сучасного суспільства, цінний аспект саморозвитку та професійного досвіду.

Робота Міжнародної літньої школи «Переклад як акт міжмовної та міжкультурної комунікації» триватиме до 12 червня.

Графік проведення та теми лекцій

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи