«Робота до кінця»: колишній начальник карного розшуку Львівщини ділиться досвідом зі студентами кафедри КПП

Кафедра кримінального права і процесу Львівської політехніки
Фото з лекції

Вже другий тиждень поспіль викладачі з кримінального права кафедри кримінального права і процесу Інституту права, психології та інноваційної освіти – доценти Володимир Кушпіт та Інна Цилюрик – запрошують для студентів очної форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти колишнього начальника карного розшуку УВС у Львівській області полковника Володимира Мартиняка. Під час онлайн-лекцій Володимир Іванович ділився зі студентами набутим під час роботи у правоохоронних органах досвідом, а також порушував питання юридичної грамотності працівників правоохоронних органів.

Студенти з великим задоволенням слухали історії з практичної діяльності Володимира Мартиняка. Гість звернув особливу увагу студентів на основні правові проблеми під час розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів. Також Володимир Іванович розповів про нестандартні підходи до розслідування, резонансні справи та професійні секрети. Наголосив, що головне у розслідуванні – відмовитися від стереотипів, подивитися на ситуацію неупередженим поглядом, у кожному випадку діяти по-новому.

«Неписане правило, яке прийшло з власної практики, – «робота до кінця». Бувало складно працювати над розкриттям злочину без відпочинку кілька днів, тому що це вимагало значного фізичного та психологічного навантаження. І здавалося, що можна перепочити й допрацювати наступного дня. Але вже з досвіду зроблено висновок: треба працювати одразу та «до упору». І лише після санкції – коли суд визначить підозрюваним запобіжний захід – можна перевести подих», – зазначив під час лекції Володимир Мартиняк.

Позитивним аспектом лекції була також постійна взаємодія лектора зі студентами. Він на легкому рівні роз’яснював правові аспекти діяльності правоохоронних органів України, більш того, кожну деталь супроводжував професійними коментарями. Студенти отримали позитивні емоції та розширили свій кругозір з дисципліни «Кримінальне право».

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Фото з лекції