Ресурсний центр Університету отримав нове обладнання для друкування книг для дітей з порушеннями зору

За матеріалами сайту Програми розвитку ООН в Україні
Брайлівський принтер

Львівський книговидавничий центр отримав новий брайлівський принтер для друку книг для незрячих читачів, обладнання для зшивання готових книжок шрифтом Брайля та жорсткі диски для зберігання інформації, зокрема створених Центром аудіокниг та фільмів для людей з порушеннями зору.

Обладнання передано Львівському обласному осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка людей з інвалідністю – УСІ» та розміщене в Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», що є одним з найпотужніших книговидавничих центрів України.

Завдяки новому обладнанню організація:

  • збільшить обсяги книжок шрифтом Брайля;
  • збільшить тиражі рельєфно-крапкових книг;
  • забезпечить надійне зберігання всіх електронних та аудіо/відеоматеріалів, зокрема аудіокниг, фільмів з аудіодискрипцією, електронних версій відредагованих шрифтом Брайля книг та електронних рельєфних малюнків;
  • зможе надати послуги більшій кількості незрячих дітей.

Оксана Потимко, керівниця Ресурсного центру Львівської політехніки, подякувала UNDP та Уряду Великої Британії за сприяння у купівлі спеціального обладнання і зазначила:

– Запит на друковану літературу шрифтом Брайля високий. Із новим принтером Центр може безперебійно створювати нові друковані літературні твори. Попередній брайлівський принтер, який був у Центрі, постійно потребував ремонту. Завдяки новому друкарському обладнанню організація вже не ризикує зупинити роботу над публікацією книжок шрифтом Брайля для незрячих дітей.

Ініціативу реалізовано у партнерстві з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки Уряду Великої Британії в межах впровадження проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України».

Докладніше – на сайті Програми розвитку ООН в Україні.