Ректор Львівської політехніки під час зустрічі з ректором Української академії друкарства обговорив можливість об’єднання ЗВО

Центр комунікацій Львівської політехніки
Студенти Львівської політехніки

З ініціативи ректора Національного університету «Львівська політехніка» професора Юрія Бобала 21 лютого відбулася зустріч із ректором Української академії друкарства професором Богданом Дурняком, під час якої обговорили можливість приєднання цього закладу вищої освіти до нашого Університету.

Ця зустріч стала підсумком розширеного засідання Спілки ректорів (долучилися майже 100 керівників ЗВО) за участі міністра освіти і науки України Оксена Лісового, заступника міністра Михайла Винницького, генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти Олега Шарова, ексміністрів Лілії Гриневич, Станіслава Ніколаєнка, Сергія Шкарлета, Михайла Згуровського, Сергія Квіта і Василя Кременя.

Як зазначив Юрій Ярославович, розмова пройшла в позитивному і конструктивному руслі:

― Ми обговорили важливість збереження унікальних аспектів Української академії друкарства, розвитку освітніх програм, вдосконалення структури цього закладу вищої освіти, забезпечення гарантій для науково-педагогічних працівників і студентів, відповідно до законодавства України.

Також буде заплановано низку зустрічей із викладачами та студентами Української академії друкарства.

― Вже сьогодні можу запевнити: у разі приєднання жоден працівник цього ЗВО не буде звільнений. Більше того, ми забезпечимо додаткові можливості для професійного розвитку науково-педагогічних працівників. Також не зміниться розмір оплати за навчання та проживання для теперішніх студентів. Крім того, слід наголосити, що студенти завершать навчання за тими спеціальностями та освітніми програмами, на які вступали, ― додав Юрій Ярославович.

Наступну зустріч ректори запланували провести наступного тижня.