Призер обласного етапу XIV Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка Арсен Онищак поділився враженнями

Катедра української мови Львівської політехніки
Арсен Онищак

Арсен Онищак, студент першого курсу Інституту механічної інженерії та транспорту (група ЛГ-11), переможець (перше місце) університетського туру та другого (обласного) етапу (диплом III ступеня) ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, поділився враженнями про конкурс.

«Я зголосився на участь у конкурсі імені Тараса Шевченка, як тільки мій викладач повідомив мені про його проведення. Чимало моїх рідних відзначають, що я маю хист до написання творів, тож вирішив випробувати себе. На конкурсі нам запропонували широкий вибір можливих тем, кожна з яких стосувалась актуальних для нашого народу проблем та питань. Усі теми були по-своєму цікавими, але для свого твору я обрав тему любові до своєї Батьківщини, її рушійну силу в обороні своєї держави від загарбників. Ця тема була мені найбільш до душі, адже я захоплююсь подвигами борців за волю України, нашою історією загалом.

Мені було надзвичайно приємно, коли мій викладач повідомив, що я переміг на університетському етапі конкурсу та маю честь взяти участь у його обласному етапі. Ретельно готувався до нього, прагнучи якомога краще представити себе та свій університет. Був дуже приємно вражений, коли на конкурсі побачив тему твору – потрібно було розкрити значення вислову «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля» для сьогоденного життя України.

Часто розмірковую на тему проблем сучасної Батьківщини, а поема-послання «І мертвим, і живим...», на мою думку, досі не втратила та ще довго не втратить свого значення. Тож завдання конкурсу змусило мене вкотре замислитись про сьогодення своєї держави, яке, на жаль, видається мені не вельми яскравим, і надалі воно може втрачати свої барви.

Конкурс імені Тараса Шевченка залишив у мене тільки приємні спогади. Мене супроводжувало відчуття, що я роблю добру справу, беручи в ньому участь, і я ані на мить не пошкодував про свою участь у конкурсі. Наступного року також маю намір брати в ньому участь».

Арсен Онищак Арсен Онищак