Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди 70-річчя студентського тижневика «Аудиторія»

Ректор Львівської політехніки
70-річчя тижневика «Аудиторія»

Творчому колективу газети Національного університету «Львівська політехніка»

Одна з кращих студентських газет України тижневик Львівської політехніки «Аудиторія» пише колективний літопис нашої Альма-матер ось уже впродовж 70 років. Пише натхненно й завзято, невтомно та захоплююче – і так було завжди!

70 років – це насправді й дуже багато, й не дуже багато, коли порівнюєш цей поважний термін із віком Львівської політехніки, котра цьогоріч відзначає свій 200-річний ювілей.

Створена у повоєнному 1946 році, газета пройшла довгий і славний шлях поступу до свого головного читача – студента. Змінювалися склад редакції, тематика виступів та зовнішній вигляд, проте незмінними залишалися її молода душа і небайдужий журналістський дух її творців.

Незмінними і твердими були та є принципи газети: правдиве і вчасне висвітлення фактів, подій та явищ, шанобливе ставлення до людської гідності, чесність і порядність.

Вся багаторічна подвижницька робота «Аудиторії» не може не викликати визнання і справжнього захоплення серед академічної та студентської спільноти Університету. Адже Ваше неспокійне й гостре журналістське перо тренує інтелект читачів, гартує і налаштовує їхні смаки, повертає їм втрачену історичну пам’ять, сіє в душах зерна віри й оптимізму у наш нелегкий і тривожний час випробувань, спонукає до дії.

Вихід у світ кожного чергового номера видання стає для багатьох як ковток свіжої джерельної води, як нове осмислення неоднозначних сучасних подій, духовних істин та цінностей нашого народу, як раптове осявання від усвідомлення того, що обраний нами шлях незалежності та європейської цивілізаційної парадигми є доленосним для України та її народу.

Бажаю талановитому і згуртованому творчому колективові газети «Аудиторія» нової натхненної праці, нових дерзань і нових відкриттів! А ми будемо з радістю вітати всі Ваші добрі починання.

Міцного Вам здоров’я, постійного громадянського і творчого журналістського неспокою!

З роси і води Вам!


З повагою і підтримкою

ректор Національного університету «Львівська політехніка,
голова Ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало

70-річчя тижневика «Аудиторія»