Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди Першого вересня – Дня знань

Ректор Львівської політехніки
Вітання ректора Університету першокурсникам

Дорогі студенти та викладачі славної Львівської політехніки! Шановні батьки!

Від імені та за дорученням ректорату Університету дозвольте щиро і сердечно привітати вас із нагоди Дня знань!

Мабуть, не помилюся, коли скажу, що це хвилююче та по-справжньому всенародне свято втілює у собі ідеали людяності й доброти, мудрості і надії, віри та любові. Першого вересня ми всі знову розпочинаємо довгу й нелегку дорогу до знань, нових відкриттів, нового розуміння й бачення навколишнього світу та нас, сущих у ньому.

Сьогодні, як ніколи, зростає попит на вищу освіту, на сучасні професії, пов’язані з новітніми наукоємними технологіями, що витребувані на ринку праці. Тому перед вами, шановні студенти Львівської політехніки, постає відповідальне завдання – сформувати насамперед свою особистість. Особистість – творчо мислячу, що прагне пізнавати незвідане, спроможну поставити перед собою досяжну мету й неодмінно домогтися її.

«Приклади серце своє до навчання і вуха свої – до розумних слів», – читаємо ми мудру пораду у Святому Письмі Старого Заповіту. Саме таким має бути кредо сучасного студента. Любіть науку, любіть знання – і це вам у майбутньому повернеться сторицею!

Я з радістю хочу констатувати, що за підсумками цьогорічної непростої вступної кампанії наша дружна і згуртована політехнічна родина поповнилася гідними студентами. Відрадно те, що серед них – багато золотих та срібних медалістів, переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад.

Звертаюся в цей урочистий день насамперед до першокурсників. Нині ви отримали змогу навчатися в одному з найкращих і найпрестижніших університетів України – Львівській політехніці, котрій торік виповнилося 200 років. Пишайтеся тим, що ви увійшли у дружну й згуртовану політехнічну родину, бережіть і примножуйте її традиції та надбання.

Всіх нас цьогоріч очікує нелегкий, але вдячний труд, плодами якого буде фаховість, життєва снага наших вихованців, їхня активна громадянська й патріотична позиція.

У цей день звертаюся до наших талановитих і небайдужих педагогів, аби подякувати за їхню щоденну напружену творчу працю, за самовіддане служіння обраній справі навчання й виховання нового покоління нашого народу.

Бажаю всьому товариству Львівської політехніки великого натхнення на шляху підкорення нових вершин знань, наполегливості й терпіння, мудрості й розважливості!

Переконаний, ваші здібності, працьовитість, високі патріотичні почуття стануть запорукою нових успіхів, якими пишатиметься Україна.
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало