Привітання ректора Львівської політехніки із Великодніми святами

Ректор Львівської політехніки
писанки

Шановні політехніки, Ваші рідні та близькі!

Напередодні світлого і радісного Воскресіння Христового хочу щиро і приязно привітати Вас із цим Великим Днем – «Празником Празників і Торжеством Торжеств»!

Це свято духовного оновлення, радості й надії особливо значиме у житті кожної української людини. Й не тільки тому, що приходить до нас із квітучою та теплою порою року – весною. Це – насамперед символ перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією.

Особливої значимості нині набуває проникливе слово Творця, звернене до людей: «Мир вам!». І справді, як ніколи нам усім потрібен мир і спокій. Адже на Сході країни й надалі точиться неоголошена війна, нав’язана нам російським агресором. Війна, що забрала життя тисяч і тисяч людей. Тому ми молимося про збереження миру і спокою для нашої Вітчизни.

У цей день ми повинні пом’янути безсмертний подвиг героїв Небесної сотні, славних лицарів – воїнів АТО. Найкращим духовним пам’ятником для них має стати відроджена сильна і могутня, незалежна і єдина соборна Українська держава.

Напередодні Великодніх свят ми отримали довгоочікуваний подарунок: Європарламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України. Вважаю це рішення історично-переломним у нашому прагненні до євроінтеграції, важливим підсумком тієї боротьби, яку всі ми провадили під час Революції Гідності й повалення авторитарного режиму.

Ця новина особливо радісна й обнадійлива для наших студентів та викладачів, котрі віднині можуть безперешкодно перетинати європейські кордони, налагоджуючи освітні та наукові контакти зі своїми колегами на Заході й таким чином втілюючи у життя євроінтеграційні прагнення нашої країни.

Львівська політехніка, яка торік урочисто відзначила своє 200-річчя, нині динамічно розвивається та реформується. Цим ювілеєм ми ще раз підтвердили свою європейську спорідненість. Стало вже звичним відкриття в Університеті нових навчально-наукових лабораторій. Ми з року в рік наполегливо і цілеспрямовано підвищуємо якість прийому абітурієнтів, розширюємо спектр нових перспективних спеціальностей і напрямів навчання. Чимало уваги надаємо духовно-патріотичному вихованню наших студентів, їхньому фізичному загартуванню. Буквально цими днями Університет придбав для відпочинку нову базу на озері Світязь.

Масштабні за складністю й обсягом завдання постають перед колективом Львівської політехніки. Впевнений, що ми зможемо підняти на значно вищий рівень весь навчально-виховний процес, зміцнити й осучаснити матеріально-технічну базу, докорінно поліпшити результативність науково-дослідницької роботи. Я у це твердо вірю і знаю, що у це вірять всі львівські політехніки – і викладачі, і студенти!

Нехай у цей Великий День власне сумління допоможе кожному знайти у буденній метушні шлях до істини й духовного відродження, подати руку допомоги слабшим, тактовно і з повагою ставитися один до одного, з чистими помислами, любов’ю та вірою творити добро задля свого народу й Української держави!

Зичу всім щастя, здоров’я, любові, миру та непохитної віри в кращий завтрашній день!

Христос воскрес! Воістину воскрес!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало