Нехай у Ваших родинах панує спокій і мир, радість, щастя та здоров’я!

Юрій Бобало, ректор Національного університету «Львівська політехніка»
Фото Дмитра Григорчака

Дорога політехнічна родино!

Сказати, що рік, який минає, був неочікуваним ― замало. Ми насправді вчилися жити в інших умовах, відповідати на виклики, яких ще на початку 2020 року навіть не могли собі уявити. Цей рік випробував на міцність кожного з нас. Ми переосмислили важливість живого спілкування, зрозуміли, якою дорогою є кожна рідна нам людина, переоцінили можливість вільно і без суєти та переживань мандрувати світом.

На жаль, цей рік став роком великих втрат для Львівської політехніки. Ми попрощалися з корифеями науки багатьох інститутів, ми схиляли голови в смутку та горі, розуміючи, як в одну мить із цими людьми пішла ціла епоха.

Та рік, що минає, також став роком нових спроб, нових починань і проєктів. Важливо те, що ми не зупинилися! Завдяки злагодженій командній праці, відданості університетові наші студенти продовжили навчання, ми започаткували співпрацю зі закордонними колегами. Також зріс наш науковий потенціал і свідченням цього є низка нагород та відзначень на державному рівні. Оновилася й матеріально-технічна база університету для навчання і розвитку студентів та вчених.

Львівська політехніка цьогоріч збагатилася двома оновленими перлинами архітектури, цінними історичним наповненням ― відреставрованою Актовою залою та Залою імені Юліана Захарієвича, які викликають захоплення в усіх, хто хоча б раз тут побував.

Дякую кожному з Вас за працю, старанність і присвяту Львівській політехніці. Ціную все, що робите і знаю, як вболіваєте за наш університет. Завдяки Вашим зусиллям Політехніка здобуває високі позиції у міжнародних рейтингах та є одним із найкращих і найпрогресивніших закладів вищої освіти в Україні.

Сьогодні, стоячи на порозі Нового року, ми всі очікуємо змін. Кожен із нас сподівається, що прийдешній рік буде іншим ― значно вдалішим. І ми зуміємо це оцінити, бо за цей час навчилися більше помічати, краще аналізувати і маємо з чим порівнювати.

Нехай у Ваших родинах панує спокій і мир, радість, щастя та здоров’я! Також бажаю, щоб у Новому році кожен із Вас відчував єдність і тепло у родині Львівської політехніки, щоб Ви мали безліч можливостей і шляхів для розвитку та зростання, а разом із Вами щоб процвітав і наш університет!

 

Фото Дмитра Григорчака