Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди Дня Незалежності України

Ректор Львівської політехніки
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

«Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні ― маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши…», ― із цими пророчими словами В’ячеслава Чорновола ми проходимо через усі роки Незалежності нашої держави. Та справжнє значення сказаного розуміємо тепер, коли ворог стирає з лиця Землі наші міста і села, тисячами винищуючи нас.

І саме зараз ми усвідомили, наскільки неспівмірно великою може бути любов до своєї Батьківщини. Про це нам щоденно свідчать наші герої ― воїни, волонтери, громадські діячі, які, не зважаючи на найбільші загрози, втому, виснаженість, шість місяців день у день не зупиняються в цій жорстокій війні, щоб наблизити нашу Перемогу.

Дорогі політехніки! Сьогодні ми обстоюємо не лише право на свободу, але й на життя. Тож наша Перемога залежить від кожного. У той час, коли воїни стримують і б’ють московського ворога на фронті, ми повинні різними способами боротися в тилу. Сумлінно вчіться і працюйте, доносьте правду світові, коли спілкуєтеся зі своїми друзями чи знайомими з-за кордону, говоріть про Україну, про те, що сьогодні переживає наша держава…

Пам’ятаймо: «Україна починається з тебе!». Тож, де б ви не були, що б ви не робили, будьте гідними жертовності наших воїнів!

Слава Україні! Героям Слава!
 

Юрій БОБАЛО,
ректор Національного університету
«Львівська політехніка»