Привітання ректора Львівської політехніки з Днем Конституції України

Юрій Бобало, ректор Львівської політехніки
Національний університет «Львівська політехніка»

Шановні політехніки!

Сьогодні по-особливому важливий день: чверть століття тому наш народ отримав не просто Закон, а гарантію своїх прав і свободи. Конституція України остаточно утвердила нашу державу ― суверенну і незалежну.

«Я маю право і маю обов’язок!» ― в основі Конституції України. І до цього наш народ йшов століттями. За це пожертвували своїм життям і спокоєм сотні українських родин, тисячі найкращих та найсвідоміших наших земляків.

Право на повагу гідності, на свободу думки і слова, на працю, на освіту… Це далеко не весь перелік прав, які нам гарантовано і на сторожі яких стоїть Конституція. Та саме їх, як і багато інших, ми стараємося максимально забезпечити у Львівській політехніці. Для нас це не декларативні слова, а принципи, якими керуємося, розвиваючи наш університет. Ми створюємо належні умови і гарантуємо не просто отримання освіти, а здобуття якісного фаху, з яким молодь зможе реалізувати себе в житті. Ми працюємо над удосконаленням внутрішніх процесів нашого університету, щоб працівникам було максимально комфортно досягати професійних успіхів, допомагаємо кожному розвиватися відповідно до вимог часу.

Дорогі політехніки, не забуваймо, що держава ― це ми і відповідальність за те, як діють закони, за те, чого вдалося досягти чи до чого ще треба прагнути, ― залежить від поведінки і зусиль кожного зокрема. Тому маємо на своєму місці робити те, що нам під силу, аби змінювати життя в Україні.

Натхнення і єдності нам усім у щоденній праці, у досягненні високих цілей та творенні країни, про яку мріяли наші батьки, в якій буде комфортно жити нам і за яку відчуватимуть гордість прийдешні покоління!
 

Юрій Бобало, ректор
Національного університету
«Львівська політехніка»