Привітання ректора Львівської політехніки із Днем захисника України

Ректор Львівської політехніки
солдати на плацу

Шановне товариство львівських політехніків!

Насамперед хочу тепло привітати Вас із величним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яке ми водночас відзначаємо і як День захисника України!

У літописі ратних подвигів українського народу було безліч битв, подій і дат, гідних стати святом. Проте ще з козацьких часів саме свято Покрови обране нашим народом як день мужніх лицарів – українських козаків. Це – не просто державне свято, це – справді всенародне вшанування наших нескорених та відважних захисників.

Особливого звучання й драматизму набуває це свято зараз, коли ми зі зброєю в руках відстоюємо на Донбасі незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України. Всі, як один, українці стали захист своєї Батьківщини – і військовики, і добровольці, і волонтери та медики, дорослі та діти.

На поклик серця долучилися до цієї шляхетної патріотичної справи й наші студенти і викладачі. Чимало їх беруть безпосередню участь у військових діях, а ще більше долучаються до волонтерської діяльності, збирання коштів на потреби війська.

Так склалося історично, що наша Альма-матер Львівська політехніка впродовж усієї славної 200-літньої історії завжди відзначалася активною громадянською позицією та палким патріотизмом своїх вихованців. Три роки тому колектив Університету одностайно ухвалив рішення щомісяця перераховувати у фонд допомоги нашим військовикам 5 відсотків суми зарплати кожного працівника. В результаті вдалося зібрати багатомільйонну суму грошей, за які закуплено потрібне для фронту військове спорядження. Гадаю, це стане суттєвим внеском у забезпечення обороноздатності нашої держави.

Сьогодні ми із болем у серці вшановуємо пам’ять всіх нескорених українців – захисників Вітчизни, які поклали свої голови на вівтар нашої перемоги. Боротьба за незалежність України триває!

Збережімо і примножимо славу наших мужніх героїв! І нехай для всіх нас назавжди закарбуються в пам’яті та серці слова присяги українських патріотів: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна – понад усе!».

Слава Україні!

Слава її героям-захисникам!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало