Привітання ректора Національного університету «Львівська політехніка» з Днем незалежності України

Ректор Львівської політехніки
фасад головного корпусу Політехніки

Шановне товариство львівських політехніків!

Із нагоди великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України – щиросердечно вітаю Вас і бажаю всім миру та благополуччя, щастя, здоров’я і достатку!

Нині ми святкує вже 26-у річницю Незалежності, відколи збулися споконвічні прагнення нашого народу бути повноправним господарем на своїй чудовій і щедрій українській землі.

Країна розпочала кардинальні й доленосні реформи в усіх сферах життя. Мета їх – здійснити історичний прорив України в світовий економічний та інтелектуальний простір, стати повноправним членом Європейської спільноти.

Ми отримали статус асоційованого члена Євросоюзу, українці здобули право на безвізовий режим при перетині кордонів Шенгенської зони. Все це відкриває широкі перспективи для країни та її громадян.

На жаль, на Сході держави і далі триває підступна й кривава війна, розв’язана проросійськими сепаратистами та зовнішнім агресором. Залишається окупованим Крим, а економіці держави завдано величезних збитків. Ми маємо численні жертви серед мирного населення, сотні тисяч вимушених біженців. По суті, саме зараз ми зі зброєю в руках виборюємо свою незалежність, свій доленосний європейський вибір.

Чимало позитивних змін сталося останнім часом і у Львівській політехніці. Торік ми відзначили знаменний ювілей – 200-річчя від дня заснування Університету – одного з найстаріших і найбільших вищих технічних навчальних закладів в Україні та Європі. Ми успішно реалізуємо масштабну програму розвитку Університету, розгортаємо широкий спектр науково-дослідних та конструкторських робіт, що здебільшого мають інноваційний характер.

Набули більшої предметності й результативності наші міжнародні контакти із зарубіжними партнерами, завдяки чому підписано цілу низку взаємовигідних угод щодо обміну студентами, розвитку та поглиблення спільної науково-дослідницької роботи тощо. За результатами опитування авторитетних рейтингових агентств Львівська політехніка постійно перебуває у чільній п’ятірці найкращих вітчизняних університетів.

Сьогодні, як ніколи раніше, ми усвідомлюємо себе державотворчою нацією, повноцінним громадянським суспільством. І це зрозуміло, адже найуспішніше розвивається та країна, в якій найповніше розкривається творчий потенціал кожної людини, де захищеними є всі її права і свободи.

Сердечно вітаю всіх львівських політехніків та їхні родини із Днем Незалежності!

З особливою надією вітаю зі святом тих із них, хто зі зброєю в руках мужньо захищає свою Вітчизну на Сході, хто самовіддано займається волонтерством, допомагаючи українським воїнам на фронті – цим справжнім лицарям, ангелам-охоронцям нашої країни.

Нехай творча наснага та завзятість ніколи не полишають Вас!

Нових Вам звершень і здобутків на благо рідної України!

Слава Україні!

Героям слава!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало