Прийом заявок на програму літнього стажування студентів та аспірантів Львівської політехніки в США USURE продовжено

КАФЕДРА ОРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ
Вхід до Державного університету Північної Дакоти

Прийом заявок на програму літнього науково-дослідного стажування студентів та аспірантів Львівської політехніки в США – Summer Undergraduate Research Experience in USA (USURE) – продовжено до 15 лютого 2021 року.

Національний університет «Львівська політехніка» і Державний університет Північної Дакоти (Фарґо, США) відповідно до Меморандуму порозуміння між цими двома університетами та спільної мети сприяти співпраці між Україною і Сполученими Штатами Америки розробили програму літнього науково-дослідного стажування студентів Політехніки в США. Впродовж літа 2021 року кафедра покрить і полімерних матеріалів Державного університету Північної Дакоти надає можливості для науково-дослідного стажування (10 тижнів) для студентів-магістрантів, які навчаються за спеціальностями «Хімічні технології та інженерія», «Біотехнології та біоінженерія», «Харчові технології» або «Фармація, промислова фармація», а також аспірантів першого-третього року навчання за спеціальностями «Хімія високомолекулярних сполук», «Органічна хімія» і спорідненими.

Кафедра покрить і полімерних матеріалів визнана як одна з провідних освітніх і науково-дослідних кафедр у своїй галузі. Стажистам із Політехніки буде запропоновано науково-дослідні проєкти в таких галузях:

  • синтез полімерів на основі біологічної сировини;
  • синтез полімерів спеціального призначення;
  • покриття для захисту від корозії;
  • полімери з покращеною стійкістю до старіння;
  • полімери біомедичного призначення;
  • комп’ютерні полімерні матеріали.

Студенти й аспіранти одержуватимуть стипендію. На території університетського містечка у Фарґо є можливості для проживання за помірну плату. Студенти й аспіранти несуть фінансову відповідальність за транспортні витрати, проживання та візові збори. Можливості для стажування доступні впродовж будь-яких 10 тижнів у період 10 травня – 13 серпня 2021 року.

Для подання заявки на стажування потрібно надіслати:

  • лист з описом кар’єрних планів і наукових інтересів;
  • витяг із залікової книжки;
  • рекомендацію викладача/керівника;
  • заяву.

З додатковими питаннями щодо USURE 2021 звертатись до професора кафедри органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» Ананія Когута (ananiy.m.kohut@lpnu.ua) або до професора кафедри покрить і полімерних матеріалів Державного університету Північної Дакоти Андрія Воронова (andriy.voronov@ndsu.edu).