Проєктний офіс інформує: пропозиція програми «Горизонт 2020» з управління безпекою та конфіденційністю

Проєктний офіс Львівської політехніки
проєкт Intelligent security and privacy management

Проєктний офіс Львівської політехніки продовжує інформувати науковців Університету про актуальні конкурси Рамкової програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Чергова пропозиція – Intelligent security and privacy management (Інтелектуальне управління безпекою та конфіденційністю).

Пропозиція стосується науково-дослідної, дослідно-конструкторської роботи та інновацій для підвищення цифрової безпеки, має передбачати можливості виявлення загроз та включати:

  • спільні, відкриті та динамічні сховища інформації про загрози та вразливість;
  • динамічні інструменти для автоматизованого виявлення загроз із розширеними аналітичними можливостями, а там, де можливо, – реагування та відновлення;
  • методи підзвітності та аудиту; синхронізовані схеми самокодування/дешифрування в режимі реального часу з можливостями відновлення;
  • має будувати та оновлювати існуючі системи та моделі.

Слід запропонувати нові технології, що дадуть змогу співпрацювати в галузі розвідки та оповіщення про кіберзагрозу, враховуючи не лише технічні аспекти, але й людські аспекти, такі як поведінкові моделі, гендерні відмінності, приватність, етика, суверенітет, психологія, мовні та культурні межі.

Пропозиції повинні стосуватися технічних, операційних, фінансових та етичних аспектів кібербезпеки. Повинні бути передбачені конкретні випадки застосування розробок. Слід запропонувати адаптовані інструменти, методи та формати для спільного управління безпекою чи конфіденційністю подій та звітування. Можуть бути запропоновані рішення, що включають передові середовища моделювання (кібер-діапазони).

Дедлайн: 27 серпня 2020 року.