Проєктний офіс Львівської політехніки запрошує науковців до участі у конкурсах програми «Культурна спадщина»

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Проєктний офіс Львівської політехніки запрошує науковців Університету взяти участь у конкурсах грантової програми «Культурна спадщина» від Українського культурного фонду.

Подані на конкурс проєкти мають включати дослідження, націлене на вивчення, збереження та відновлення культурної спадщини України у контексті повномасштабної війни з російською федерацією.

Задум проєкту може бути у створенні нових та оновленні наявних експозицій, діджиталізації друкованих матеріалів, архівних документів тощо, реставрації й оцифруванні об’єктів матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, створенні інтерактивних бібліотечних і музейних просторів, упровадженні архівних, бібліотечних та музейних послуг, доступних онлайн, створенні широкого спектру активностей наживо та онлайн, зокрема для маломобільних (інклюзивних) категорій населення, впровадженні імерсивних технологій.

У рамках конкурсної програми «Культурна спадщина» на 2023 рік запропоновано такі три лоти.

  • ЛОТ 1. Диджиталізація. Включає фінансування проєктів, які націлені на підтримку та створення експозицій, оновлення наявних із використанням сучасних технологій, диджиталізації друкованих матеріалів, музейних об’єктів, архівних документів, аудіовізуальних матеріалів, архітектурних та археологічних пам’яток.
  • ЛОТ 2. Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини. Особливий інтерес викликають проєкти, спрямовані на дослідження культурної спадщини, зокрема об’єктів, що зазнали пошкоджень, потребують захисту або перебувають у зоні підвищеної небезпеки від руйнування. Окрім цього, фокус програми зосереджений на підтримці проєктів, що мають на меті впровадження оцифрування музейних послуг, зокрема заради створення широкого спектру мобільностей для інклюзивних категорій населення.
  • ЛОТ 3. Дослідження історико-культурної спадщини України. Зазначений лот включає підтримку культурних проєктів, які спрямовані на формуванні самосвідомості та протидії наративам російської пропаганди, розробці продуктів, що сприяють утвердженню української ідентичності та популяризацію української культурно-історичної спадщини.

Бюджет програми – 35 мільйонів гривень.

Дедлайн – 28 лютого 2023 року.

Докладніше – на сайті організаторів