Проєкт Tech StartUp School із розвитку молодіжного підприємництва презентували керівникам відділів освіти Львівщини

Tech StartUp School Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Днями в департаменті освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації провели онлайн-нараду з керівниками відділів освіти територіальних громад Львівщини. Керівник проєкту з розвитку молодіжного підприємництва в області, очільник Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» Назар Подольчак розповів присутнім про його мету й основні етапи реалізації.

Проєкт має на меті виявити схильності дітей, розвинути їхню креативність – буде декілька курсів, пов’язаних саме з цим, і показати дітям, що підприємницькі здібності актуальні не тільки тоді, коли людина займається бізнесом, але й на різних посадах та різних етапах життя.

«Насамперед це є освітня програма. Ми пропонуємо шість освітніх дисциплін, основна з них називається «креативне мислення», де ми будемо навчати, як розвивати креативне мислення, виходити зі складних ситуацій, знаходити правильні рішення, знаходити альтернативні рішення. Цей курс складатиметься з 16 уроків упродовж трьох місяців. Інші п’ять курсів є вибіркові – це 3D-моделювання, робототехніка, біотехнології, інтернет речей, основи ІТ. Ці курси допоможуть виявити схильність дитини до певного напрямку», – розповів керівник стартап-школи Львівської політехніки, д.е.н., професор Назар Подольчак.

Найближчим часом лист із запрошенням до участі в проєкті та презентація освітніх можливостей будуть надіслані громадам області.

Нагадаємо, що ініціатива реалізовуватиметься в 10 громадах-партнерках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області: Бродівській, Добротвірській, Оброшинській, Жидачівській, Жовківській, Рава-Руській, Городоцькій, Сокільницькій, Козівській, Золочівській.

Старт навчання заплановано на 23 січня 2023 року. До того часу діти можуть реєструватися на навчання.

  • Вимоги до учасників:
  • вік 12–20 років;
  • молодь (студенти молодших курсів закладів вищої освіти, учні закладів передвищої фахової та професійної освіти);

У проєкті можуть брати участь лише мешканці громад Львівщини, зокрема і з числа внутрішньо переміщених осіб. Для участі треба заповнити реєстраційну форму. Дедлайн реєстрації – 12 січня 2023 року.

Довідка

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації через підтримку органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, що здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охоплює 7 областей і 65 громад.