Tech StartUp School реалізовуватиме масштабний проєкт із розвитку молодіжного підприємництва на Львівщині

Департамент освіти і науки Львівської ОВА
Заставка до проєкту

Проєкт «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО» реалізовуватиме Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» в рамках грантової співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Молодь навчатимуть за такими напрямами: технологія розвитку стартапів, вступ до ІТ, 3D-графіка, робототехніка та інтернет речей, експлуатація безпілотників, біотехнології.

В рамках проєкту буде створено новий спеціалізований навчальний простір для курсу біотехнології, ІТ та робототехніки із закупівлею необхідного обладнання. Із залученням спонсорів буде облаштовано лабораторію робототехніки, де проводитимуть один із буткемпів. Весь навчальний матеріал адаптований під молодь, а нові навчальні простори та лабораторії сприятимуть практичному впровадженню проєктів. Презентація напрацювань інвесторам та бізнесу дасть змогу створити єдину екосистему, в якій навчатимуть підприємництву 500 молодих осіб з різних громад Львівщини.

Навчання в рамках проєкту заплановано на січень 2023 року. До того часу Tech StartUp School відбере 500 учасників серед школярів, учнів закладів професійної (професійно-технічної) та передвищої освіти, студентів перших – других курсів закладів вищої освіти Львівщини. Передусім проєкт орієнтований на молодь із числа внутрішньо переміщених осіб, але участь у ньому можуть узяти всі охочі розвинути підприємницькі навички та запустити власний стартап. Навчання триватиме три місяці в онлайн-форматі, передбачені дводенні очні буткемпи для найактивніших учасників.

«Вдячні партнерам за довіру у реалізації такого амбітного проєкту для Львівщини та нашої команди Tech Startup School. Розвиток молодіжного підприємництва на Львівщині є важливим, оскільки це дає можливість знайти молоді таланти, вчасно їх підтримати та мотивувати створювати нові продукти та сервіси, які здатні перерости у конкурентоспроможні підприємства, а це нові робочі місця, достойні заробітні плати і збільшення надходження до бюджетів.

Tech Startup School уже має досвід у реалізації подібних проєктів, оскільки спільно з департаментом освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації та Міською радою Львова декілька років поспіль розвиваємо молодіжне винахідництво та підприємництво. У наших проєктах ми намагаємося насамперед орієнтувати молодь на інноваційність рішень та їхню технологічність і креативність», – коментує керівник Tech Startup School, д.е.н., професор Назар Подольчак.

Cтартап-школа Національного університету «Львівська політехніка» має значний досвід розроблення інноваційних навчальних програм для молоді. Tech StartUp School успішно реалізувала проєкти у сфері ІТ, розвитку малих і середніх підприємств та інновацій в аграрному секторі, надавала органам місцевого самоврядування практичну підтримку в реалізації програм позашкільної освіти і розвитку підприємництва.

Учасниками проєкту можуть бути лише мешканці громад Львівщини, зокрема з числа ВПО.

Для участі у проєкті треба заповнити реєстраційну форму.

Крайній термін реєстрації – 12 січня 2023 року.

Докладніше – на сторінці Департаменту освіти і науки Львівської ОВА у соцмережі Фейсбук.