Професорка кафедри фінансів пройшла очне наукове стажування у Західно-Фінляндському коледжі

Кафедра фінансів Львівської політехніки
Фото зі стажування

Наприкінці листопада 2022 року професорка кафедри фінансів Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Ірина Хома пройшла очне міжнародне наукове стажування на базі Західно-Фінляндського коледжу (м. Гуйттінен). Метою стажування було ознайомлення з фінською системою освіти в контексті міжнародного досвіду і проведення порівняльного аналізу з українською системою освіти й вітчизняними освітніми програмами.

Представниця Львівської політехніки ознайомилася з проєктним підходом в організації навчального процесу у різних фінських закладах освіти, взяла участь в обговоренні освітніх програм. Також дізналася про процес підготовки викладачів у Фінляндії за ключовими компетенціями, оцінила умотивованість викладача, свободу їхньої творчості та професійний розвиток, соціокультурні й мовні компетентності сучасного викладача вищих та середніх навчальних закладів із досвіду Фінляндії. Також професорка Університету ознайомилася з підходом до навчання як до безперебійного процесу та з організацією навчального процесу у фінських університетах від бакалавра до доктора наук.

Ірина Хома дізналася про методи із впровадження принципів фінської освіти на правах рівності, безкоштовності, індивідуальності, практичності, довіри, добровільності та самостійного вибору зацікавленої спеціальності. Важливим є інтеграційне спілкування в системі побудови нетворкінгу, що дає змогу обмінятися інформацією між людьми, об’єднаними спільними професійними інтересами, і сформувати довгострокові довірчі відносини через соціальні мережі.

За підсумками стажування встановлено дружні професійні стосунки з фінськими викладачами, зокрема з професорами Університету прикладних наук Сатакунти у місті Гуйттінені.

Отож, кафедра фінансів Національного університету «Львівська політехніка» розширила географію друзів у Фінляндії. Фінські колеги побажали всім українським студентам і викладачам миру та найшвидшої Перемоги.

Докладніше – на сайті кафедри фінансів Львівської політехніки.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування