Професор з Університету Острава прочитав лекцію для студентів кафедри політології та міжнародних відносин

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

13 грудня 2021 року студенти-бакалаври другого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки мали нагоду послухати лекцію професора Вінценса Копечека, Університет Острава (Чехія), на тему «Конфлікт в Нагірному Карабасі: шляхи розв’язання».

Професор Копечек є відомим експертом із міжнародних конфліктів, має багато наукових праць із проблематики конфлікту в Нагірному Карабасі.

У своїй презентації лектор детально проаналізував збройний конфлікт у Нагірному Карабасі, виокремив причини розгортання й охарактеризував конфлікт на різних етапах його розвитку. Професор Вінценс Копечек зазначив основні шляхи врегулювання Карабахської кризи, охарактеризував роль Мінської групи ОБСЄ (Франція, США, Росія) у мирному розв’язанні конфлікту. Також лектор поділився власним баченням того, як можна завершити конфлікт.

Студенти мали нагоду поспілкуватися з лектором і задати запитання. Це була добра нагода обмінятись досвідом із підготовки фахівців у сфері міжнародних відносин Університету Острава (Чехія) та Національного університету «Львівська політехніка».

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції