Професор Університету ввійшов до складу Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Анатолій Андрущак

Кабінет Міністрів України вніс зміни до складу Національної ради України з питань розвитку науки і технологій в частині її Адміністративного комітету. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 15 вересня 2023 року.

Зміни, які передбачені ухваленим розпорядженням, стосуються викладення складу Адміністративного комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій в новій редакції, що пов’язано з достроковим припиненням сімома членами Адміністративного комітету своїх повноважень у зв’язку зі звільненням їх з обійманих посад та введенням до складу Адміністративного комітету нових членів.

Також уряд вніс зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 року № 520 «Про затвердження складу Національної ради з питань розвитку науки і технологій», що стосуються оновлення частини персонального складу Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій, що здійснюється один раз на два роки через проведення конкурсу обрання членів Наукового комітету Ідентифікаційним комітетом з питань науки.

До складу Наукового комітету зі строком повноважень на чотири роки увійшли 12 осіб, серед яких – Анатолій Степанович Андрущак, завідувач кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка», доктор технічних наук, професор.

Національна рада України з питань розвитку науки і технологій є чинним консультативно-дорадчим органом, що утворено при Кабінеті Міністрів України з метою забезпечення ефективної взаємодії представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності.

Національна рада складається з Наукового та Адміністративного комітетів, які є її робочими колегіальними органами, що представляють інтереси наукової громадськості та органів виконавчої влади і реального сектору економіки відповідно.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.