Професор кафедри кадастру територій ІГДГ в межах програми Visiting professor працював у Варшавській політехніці

Кафедра кадастру територій Львівської політехніки
Фото з програми мобільності у Польщі

Впродовж місяця, з 15 квітня до 15 травня 2024 року, на кафедрі кадастру та управління нерухомості факультету геодезії та картографії Варшавської політехніки професор кафедри кадастру територій Інституту геодезії Львівської політехніки Роман Курильців у межах програми Visiting professor виконував навчальну та науково-дослідну роботу.

Зокрема, професор Курильців провів лекційні заняття із трьох дисциплін.

  • «Семінар з дипломного проєктування»: прочитав лекцію щодо особливостей підготовки магістерських робіт у Львівській політехніці, їх змісту, проходження антиплагіатної перевірки, підготовки до захисту та, безпосередньо, захисту випускової роботи.
  • «Консолідація земель»: провів лекційні заняття «Об’єднання та поділ земельних ділянок в Україні» та «Обмін правами користування земельними ділянками в єдиному сільськогосподарському масиві».
  • «Розвиток сільських територій»: прочитав лекції «Система просторового планування землекористування в Україні» та «Особливості розробки схеми землеустрою в Україні».

За час академічної мобільності Роман Курильців підготував тези для участі у XXVIII Міжнародній конференції Medzinárodné slovensko-poľsko-české geodetické dni (м. Трнава, Словаччина) та подав постер для участі в Х Міжнародній конференції зі сталого розвитку (м. Сараєво, Боснія і Герцеговина).

Відповідно до затвердженої програми професор Курильців разом із польськими колегами завершив роботу над двома спільними науковими статтями: Water users associations for drainage and irrigation for more sustainable land and water management: experiences from Poland and Ukraine та Сhallenges and problems of agricultural land use changes: territorial planning case of Poland and Ukraine. Заплановано їхню публікацію у другому півріччі 2024 року.

Також в ході наукових обговорень визначено тему, зміст і терміни написання колективної українсько-польської монографії.