Професор кафедри ІМГС був співкерівником практики студентів кафедри геодезії у Вищій школі Нойбранденбурґа

Кафедра іноземних мов гуманітарно-соціального спрямування
Ілюстрація до матеріалу

7–13 вересня 2024 року професор кафедри іноземних мов гуманітарно-соціального спрямування Інституту гуманітарних та соціальних наук Володимир Задорожний здійснював співкерівництво навчально-геодезичною практикою студентів кафедри геодезії Інституту геодезії Львівської політехніки у Вищій школі Нойбранденбурґа та переклад навчально-методичної літератури, супровідних інструкцій і рекомендацій.

В геодезичній лабораторії університету студенти ознайомились із сучасною геодезичною вимірювальною технікою і технологіями: гіроскопічними приладами, лазерними сканерами, БПЛА, мультисенсорною технікою, пристроєм для метрологічного контролю штрих-кодових нівелірних рейок, інтерферометром тощо. Також представники Львівської політехніки відвідали лабораторії Німецького центру космічних досліджень (DLR) в м. Нойштреліц, ознайомилися з особливостями навчання та вимогами на освітньому магістерському рівні, відвідали міжнародний офіс та бібліотеку університету. Відбулися зустрічі з німецькими та іноземними студентами і випускниками Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка», які захистили магістерські роботи у Вищій школі Нойбранденбурґа або готуються до захисту.

Відбулася також зустріч із ректором університету професором Гердом Тешке, який дав високу оцінку студентам Львівської політехніки, які майже 20 років успішно здійснюють навчання та відбувають практику у Вищій школі Нойбранденбурґа. Професор Тешке запропонував продовжити угоду про співпрацю між нашими університетами.

За підсумками практики підготовано фаховий ілюстрований стенд у коридорі Інституту геодезії Львівської політехніки, також студенти готують фахову публікацію.