Професор кафедри фінансів Марія Бондарчук – автор курсу про шляхи оздоровлення фінансів

Кафедра фінансів Львівської політехніки
Марія Бондарчук

На кафедрі фінансів Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки впродовж багатьох років здійснюють підготовку високопрофесійних магістрів-фінансистів. Відповідно до освітніх програм магістерського рівня для вивчення запропоновано актуальну дисципліну «Управління фінансовою санацією підприємств». Автор курсу – професор Марія Бондарчук – презентує теоретичні та практичні засади наукових досліджень у сфері фінансів, банківської справи і страхування, що формує у здобувачів вищої освіти спеціалізовані концептуальні знання й уміння управління на засадах наукового підходу з трансфером знань, які є складними, непередбачуваними та потребують нових стратегій.

Дисципліна є одним із важливих навчальних предметів магістерської підготовки в умовах динамічного середовища, що забезпечує оволодіння студентами професійних теоретичних знань і практичних навичок з дослідницьких компетентностей.

Теоретичні знання щодо:

  • сутності фінансової санації;
  • особливостей застосування форм і методів контролінгу для забезпечення системи раннього попередження і реагування;
  • механізмів антикризового управління;
  • пошуку фінансових джерел санації, підходів до управління фінансовою санацією підприємств, банків і страхових компаній;

дають змогу професійно провадити дослідження у сфері санаційного управління фінансами.

Практичні навики дадуть можливість приймати науково обґрунтовані фінансові рішення, генерувати оригінальні й ефективні ідеї для побудови фінансових стратегій у динамічному середовищі, інноваційно мислити та організовано діяти у сфері фінансів, банківської справи і страхування на міжнародних та вітчизняних ринках.