Професор Ірина Фаріон відвідала в Тернополі виставу «Голгота» про патріярха Йосипа Сліпого

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин театру

Професор катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Фаріон разом із головою Тернопільської обласної ради Михайлом Головком відвідала виставу «Голгота» про патріярха Йосипа Сліпого у виконанні Тернопільського обласного академічного українського драмтеатру імені Тараса Шевченка. Виставу створено завдяки Фонду Марʼяни і Михайла Головків.

Як зауважила Ірина Фаріон зі сцени театру, режисура Олега Мосійчука, сценарій Олега Германа, гра акторів, вертикаль ідеї були не менш значущі, ніж зала глядачів: виставу грали спеціяльно для Асоціяції керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України». «Це надважливо робити саме в час війни, бо саме вчителі є (або не Є) провідниками знань та ідей. Йосип Сліпий зі сцени промовляв до директорів гімназій з Краматорська, Харкова, Дніпра, Києва, Одеси, Чернігова, Кривого Рога, Хмельницького та ін. Нація будується Мистецтвом і Війною. І саме Мистецтво є духовим панциром нації».

Постать Йосипа Сліпого у рік Його 130-ліття – нескореного Воїна Духу національної Церкви та національної Ідеї – сьогодні потребує найглибшого і найширшого висвітлення.

Фото з відвідин театру Фото з відвідин театру