Обмін кримінально-правовим досвідом: професор ІНПП взяв участь у міжнародній конференції в Білорусі

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
виступ Костянтина Марисюка

Професор кафедри кримінального права і процесу Інституту права та психології Костянтин Марисюк долучився до роботи ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Кримінальна політика Республіки Білорусь: стан і шляхи вдосконалення», яка відбувалася на базі Барановицького державного університету.

У своїй доповіді «Кримінально-правова політика у сфері майнових покарань у системі правової політики України» доктор Марисюк порушив актуальні питання кримінально-правової політики майнових покарань у контексті протидії корупції й поділився із закордонними колегами позитивним досвідом України в умовах демократичних перетворень. Цю доповідь винесли на пленарне засідання конференції, а її обговорення серед наукової спільноти викликало жвавий інтерес і дискусію.

Поїздка до Білорусі відбувалась у рамках реалізації умов Договору про співпрацю між Львівською політехнікою та Барановицьким держуніверситетом. Серед запрошених гостей конференції було чимало відомих науковців та практиків із Білорусі, України, Грузії. Вони обмінялися позитивним досвідом організації навчального процесу, опанували особливості методичного та науково-технічного забезпечення дистанційного навчання, оглянули наукову бібліотеку, яка цього разу отримала кілька видань авторства науково-педагогічних працівників ІНПП. Усе це, безумовно, позитивно вплине на якість не лише майбутніх наукових розробок кафедри, але й сприятиме внесенню пропозицій щодо можливості удосконалення організації навчального процесу. Професор Марисюк також обговорив перспективні напрями на рівні міжнародної співпраці між двома вишами.

виступ Костянтина Марисюка виступ Костянтина Марисюка учасники конференції