Професор ІГДГ взяв участь у круглому столі щодо цифрової трансформації Держкартгеофонду

Національний університет біоресурсів і природокористування України
Скріншот з онлайн-заходу

8 травня 2023 року вступають в силу нові правові норми, що регулюють ведення Державного картографо-геодезичного фонду України. Топографо-геодезична галузь в очікуванні революційних змін, а тому нещодавно на факультеті землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України спільно із Асоціацією сертифікованих геодезистів України та громадською організацією «Асоціація фахівців землеустрою України» проведено круглий стіл «Цифрова трансформація Державного картографо-геодезичного фонду України: електронна форма документів, накопичення та публікація матеріалів».

Онлайн-захід зібрав понад 200 учасників, які брали активну участь в обговоренні актуальних питань цифрової трансформації Державного картографо-геодезичного фонду України.

До обговорення долучився президент Громадської спілки «Українське товариство геодезії та картографії», професор кафедри геодезії Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» Ігор Тревого, який переконаний у необхідності цифрової трансформації Держкартгеофонду. Але, на його думку, після вступу в дію нових правових норм, що регулюють ведення Державного картографо-геодезичного фонду України, виникне проблема щодо контролю якості виконання топографо-геодезичних і картографічних робіт. Крім того, залишається питання щодо трансформації матеріалів зі старої (паперової) бази даних Держкартгеофонду.

Докладніше про круглий стіл