Професіонали-практики залучені в освітній процес за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка»

Ліана Чернобай, кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Скріншот з онлайн-лекції

15 листопада 2021 року генеральний директор ТзОВ «Орісіл» Геннадій Плугін провів лекцію-дискусію на тему «Стратегія започаткування і ведення міжнародного бізнесу: особистий досвід». Лекція відбувалась у межах освітньої компоненти «Міжнародний стратегічний менеджмент» для студентів спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» другого (магістерського) рівня вищої освіти, лектор – професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, д.е.н., професор Ігор Олексів.

До участі в заході були залучені здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини».

Під час лекції-дискусії було розглянуто стратегію функціонування міжнародної компанії – виробника унікального високотехнологічного продукту (у світі існує лише кілька виробників), яка понад 23 роки працює у сфері B2B та експортує 90% своєї продукції. Основними клієнтами є дистриб’ютори у всіх індустріально розвинених країнах Європи, а також США. Компанія активно диверсифікує як своїх азійських постачальників основної сировини, так і європейських постачальників упакування. Ключовими конкурентами є Evonik Industries, Wacker Chemie, Cabot Corporation, OCI Company Ltd.

Особливо зацікавили здобувачів вищої освіти питання впізнаваності компанії на світовому ринку; стратегії диверсифікації діяльності; мотивування себе та інших на ведення активної підприємницької діяльності; складові корпоративної відповідальності перед працівниками компанії; особливості ведення ділових перемовин з урахуванням ментальної специфіки та фактора непередбачуваних відхилень від поставлених цілей.
 

Ліана Чернобай,
гарант освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка»
другого (магістерського) рівня спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини»

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції