«Проекти, спрямовані на перемогу України в кожному з нас»: в Університеті відбувся День «Дня»

МІОК Львівської політехніки, фото Андрія Савчишина, прес-служба Львівської політехніки
відкриття фотовиставки «День» – 2015»

Емоційною кульмінацією п’ятничного «Дня» у Львові стало відкриття фотовиставки «День» – 2015» у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка», оглянути яку, до речі, викладачі і студенти приходили ще з четверга.

Участь у відкритті взяли: Лариса Івшина, ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська, голова Львівської ОДА Олег Синютка, народний депутат Оксана Юринець, заступник міського голови Андрій Москаленко, голова Мостиської державної адміністрації Львівської області Степан Буняк.

– Для мене фотовиставка газети «День» у Львові – це перш за все, інтелектуальна подія. Адже серед різноманіття культурних заходів, що відбуваються у Львові, дуже важливо, щоб були такі, які несуть високе інтелектуальне навантаження. І, без сумніву, потрібно готувати українське суспільство до сприйняття добротного продукту. Це завдання успішно виконує газета «День», – вважає Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка». – Фотовиставка дає змогу поглянути на Україну в цілому, позбутись галицької містечковості, того п’ємонтизму, який ми відчуваємо і гордимось ним (хоча, цілком справедливо!), частенько забуваючи, що Галичина є органічною частиною всієї України. Як казав полковник Коновалець: «Дорога до українського Львова лежить через український Київ». І не буде українського Львова без українського Києва.

Важливим і вартим наслідування елементом заходу стала акція «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі». Завдяки Фонду сприяння ініціативам газети «День» 18 шкіл Львова отримали історичний бестселер «Повернення в Царгород». А підприємці Львівщини за сприяння голови ОДА Олега Синютки придбали для 60 шкіл у трьох районах області уже класичне видання «Україна Incognita». Понад те, коштом облдержадміністрації комплекти книжок «Дня, а саме «Сила м’якого знака», «Україна Incognita», «Ваші мертві вибрали мене…», «Повернення в Царгород» та фотоальманах «Жива історія» отримали 40 бібліотек міст, селищ і сіл Львівщини!

Фотовиставку «День» – 2015» відкрито у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Ст. Бандери, 12) до 12 червня з 9:00 до 17:00. Приходьте й обирайте найкращий, на ваш погляд, знімок!


Фотографії Андрія Савчишина, прес-служба Львівської політехніки