Представники Університету взяли участь у засіданні круглого столу «Відкриті дані та місцева статистика»

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Фото із круглого столу

27 липня 2022 року з ініціативи керівництва Львівської обласної військової (державної) адміністрації в приміщенні адміністрації відбувся круглий стіл «Відкриті дані та місцева статистика». Зустріч проходила у змішаному форматі (онлайн/офлайн). До роботи були залучені представники різних інституцій – як державних органів влади та місцевого самоврядування, так і недержавних (громадських та інших) організацій.

Порядок денний включав:

  • презентацію проєкту «Портал місцевої статистики і відкритих даних громад Львівщини» (Юрій Іващенко);
  • знайомство з досвідом Дрогобицької міської ради у впровадженні індикаторів для управління на основі даних (Володимир Кондзьолка);
  • ознайомлення з досвідом роботи Львівської міської ради під назвою «Панель міста» – (Олена Гунько).

Плідною була дискусія з питань запуску Порталу місцевої статистики і відкритих даних громад Львівщини. Президент громадської організації «Агенція європейських інновацій», координатор Національного контактного пункту «Інформаційно-комунікаційні технології» у Львівській політехніці Іван Кульчицький особливо наголосив на потребі таких зустрічей і обміні думками.

Професор кафедри статистики Львівського національного університету імені Івана Франка Ольга Гринькевич зупинилася на методологічних та інституційних аспектах організації обліку показників місцевої статистики, а професор кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки Уляна Садова вказала на потребу використання наявного на Львівщині досвіду в плані організації таких досліджень, а також висновків та рекомендацій польських колег, які були надані українській стороні у попередні роки після реформи національної системи обліку та статистики Польщі.

Докладніше – у доданому файлі.