Представники Університету взяли участь у фестивалі-семінарі «Без обмежень» у Німеччині

За матеріалами Освітнього порталу Львівщини
Представники Університету взяли участь у фестивалі-семінарі

Нещодавно делегація Львівщини, до складу якої входили начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник Львівського регіонального центру «Інваспорт» Мирослав Николаєв, завідувач кафедри фізичного виховання Національного університету «Львівська політехніка» професор Віктор Корягін та інші, відвідали м. Вюрцбург (Німеччина). Візит організовано у рамках двосторонньої співпраці між Львівською політехнікою (Україна) та Вюрцбургським університетом (Німеччина).

Представники делегації Львівщини взяли участь у фестивалі-семінарі «Без обмежень» у плані реалізації проекту «Соціалізація людей з обмеженими можливостями за допомогою спорту».

«Inclusion in and through sports» («Інклюзія через спорт») – гасло, яке реалізують завдяки проекту NOLIMITS, що проходить на базі університетського центру спорту м. Вюрцбурга. Відтак і основною темою візиту було вивчення досвіду німецьких партнерів щодо залучення людей з інвалідністю, зокрема студентів університету, до занять спортом.

Юрій Майборода представив сучасний стан розвитку фізкультурно-спортивної галузі Львівщини й провів перемовини про надання міжнародної технічної допомоги у цьому напрямі.

Впродовж кількох днів членів української делегації знайомили з концепцією надання спортивних послуг в цьому німецькому місті. Делегація відвідала реабілітаційні центри, в яких проходять реабілітацію люди з порушеннями зору. У Центрі спорту університету м. Вюрцбурга було презентовано види спорту, які активно культивують для спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, зокрема баскетбол та регбі на візках, хокей на електровізках. Члени делегації мали змогу спробувати пересуватися у візку на тренуванні, яке проводили викладачі німецького університету.

Німецькі колеги виявили зацікавлення щодо подальшого розвитку співпраці і планують в другій половині листопада 2015 року відвідати Львівщину з відповідним візитом.

Представники Університету взяли участь у фестивалі-семінарі Представники Університету взяли участь у фестивалі-семінарі