Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зустрілися зі студентами Інституту права, психології та інноваційної освіти

ІППО Львівської політехніки
Представники СММ ОБСЄ зустрілися зі студентами ІППО

У головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» з нагоди Міжнародного Дня захисту прав людини відбулася зустріч студентів Інституту права, психології та інноваційної освіти з представниками Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Львові.

Під час зустрічі Майкл Салліван – відомий американський юрист, адвокат, дипломат та міжнародний спостерігач місії ОБСЄ – розповів студентам про діяльність організації щодо стану дотримання прав людини в Україні, спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, яка вже кілька років працює поблизу лінії зіткнення на сході України, де збирає інформацію про бойові дії та гуманітарні потреби місцевого населення.

Також з присутніми поспілкувався Данкан Спіннер – міжнародний спостерігач місії ОБСЄ, координатор з гуманітарних та гендерних питань, який займається проблемами дотримання прав людей. Шотландський правозахисник розповів про дослідження, проведене ОБСЄ в Україні, яке стосувалося рівня поширеності різних форм насильства над жінками, кількості звернень жінок до поліції та ситуацією стосовно насильства над жінками під час збройного конфлікту.

Представники місії ОБСЄ в Україні також наголосили, що студенти-правники та викладачі мають можливість приєднатися до місії як волонтери – інформацію про доступні ініціативи можна знайти на сайті місії.

Представники СММ ОБСЄ зустрілися зі студентами ІППО Представники СММ ОБСЄ зустрілися зі студентами ІППО Представники СММ ОБСЄ зустрілися зі студентами ІППО