Представники Правління Асоціації випускників Політехніки відвідали унікальну етно-галерею випускниці Університету

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук

Представники Правління Асоціації випускників Національного університету «Львівська політехніка» завітали в етно-галерею Роксоляни Шимчук.

З нагоди нещодавнього Дня вишиванки, випускниця Політехніки, а тепер відома мисткиня, колекціонерка та справжня фанатка вишиванок Роксоляна Шимчук запросила представників Правління Асоціації випускників Львівської політехніки до своєї етно-галереї.

Зустріч відбулася за сприяння групи зв’язків з випускниками відділу маркетингу Львівської політехніки. Адже основне завдання цієї структури ― популяризація університету та налагодження і підтримання контактів між випускниками Політехніки.

Роксоляна Шимчук провела екскурсію та розповіла багато цікавого про вишиванки. Зокрема, наголосила, що свою колекцію вона збирає вже понад 30 років. Родзинкою є дитячі строї та унікальні сорочки, де у візерунок майстерно вплетені зображення синьо-жовтого тризуба, а також вишиванки, де довкола шиї в’ється напис «Ще не вмерла України ні слава, ні воля».

Цікаво, що у колекції музею Роксоляни Шимчук представлені всі регіони України: Буковина, Гуцульщина, Покуття, Полісся, Слобожанщина, Подніпров’я та інші. Є експонати, яким ― 100–150 років, а більшість строїв виготовлені до Другої світової війни.

Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук Фото з етно-галереї Роксоляни Шимчук