Представники посольства Ірландії в Україні завітали до МІОКу

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

2 квітня 2024 року до Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки завітали представники Посольства Ірландії в Україні: Алекс Редмонд, третій секретар Посольства, та Анастасія Костенко, фахівчиня зі зав’язків з громадськістю.

Представників Посольства країни, яка має одну з найбільших діаспор світу, зацікавила діяльність такої структури як МІОК – державної інституції, що впродовж багатьох років займається вивченням і дослідженням різних міграційних процесів, має численні проєкти, присвячені світовому українству та спрямовані на збереження національної ідентичності українців за кордоном.

Гостей МІОКу зацікавив також досвід Інституту в розробці навчально-методичного забезпечення з української мови як іноземної та різноманітні освітні проєкти, створені для підтримки українських освітніх закладів за кордоном.

Учасниці зустрічі від МІОКу, Ірина Ключковська – директорка, Оксана П’ятковська – заступниця директора та Оксана Горда – старша наукова співробітниця, подякувати Ірландії за розуміння ситуації, за підтримку України і за прихисток сотень тисяч українців, втікачів від війни.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу комунікацію і потенційну співпрацю.