Представники Львівської політехніки взяли участь у партнерській конференції Global Week Університету Ноттінгем Трент

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі в Університеті Ноттінгем Трент

Упродовж тижня, з 27 лютого до 3 березня 2023 року, в межах партнерської конференції Global Week проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Національного університету «Львівська політехніка» Лілія Жук та асистентка кафедри іноземних мов Інституту гуманітарних та соціальних наук Оксана Іваницька побували в Університеті Ноттінгем Трент, який організовував ці події. Представники Львівської політехніки взяли участь у заходах на запрошення заступника віцеканцлера з міжнародних зв’язків Кіліана Райана.

Учасники конференції мали нагоду доєднатися до низки заходів, які відбувалися в межах Global Week. Зокрема, взяли участь у панельній дискусії «Глобальний час запитань», яку організував віцеканцлер та президент Університету Ноттінгем Трент професор Едвард Пек. Стали учасниками майстер-класу та семінару з політики сталого розвитку в межах роботи Комісії із зеленої інтернаціоналізації. Також політехніки були учасниками глобального форуму випускників і форуму віртуального викладання та навчання.

Учасниками Global Week були представники семи університетів ― партнерів NTU, які представляють Європу, Азію, Африку, Північну Америку:

  • Національний університет «Львівська політехніка»;
  • Університет комунікацій Китаю;
  • Університет Пенджабу (Індія);
  • Університет І-Шоу (Тайвань);
  • Університет Макерере (Уганда);
  • Коледж Хамбер (Канада);
  • Лілльський католицький університет (Франція).

― Для нас досвід Університету Ноттінгем Трент є надзвичайно корисним, зокрема щодо організування системи працевлаштування випускників, взаємодії з випускниками, їхнього залучення до діяльності та розвитку університету, ознайомлення з роботою Центру підтримки студентів, а також підходів до організування навчальних просторів, ― зазначила проректорка Лілія Жук.

Упродовж тижня обговорювали надзвичайно важливі питання стосовно глобальної співпраці між університетами, викликів та можливостей, пов’язаних з онлайн-навчанням, впливу міжнародних та національних рейтингів на залучення вступників та добір персоналу тощо.

― Ми бачимо великий потенціал у розвитку партнерства між Ноттінгем Трент Університетом та Львівською політехнікою та маємо спільне бажання розвивати академічну і наукову співпрацю між нашими університетами. Сподіваємось відкрити нові форми взаємодії, які принесуть користь нашим академічним спільнотам та громадянському суспільству загалом, ― додала Лілія Володимирівна.

Участь політехніків у партнерській конференції Global Week ― це продовження співпраці з Університетом Ноттінгем Трент. Вже другий рік Львівська політехніка активно напрацьовує різносторонні проєкти, які розширюють можливості і для науковців, і для студентів обох університетів.