Представники Львівської політехніки беруть активну участь у міжнародних програмах і заходах

Кафедри туризму, міжнародної інформації, філософії Львівської політехніки
Канадський інститут українських студій

Асистентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків успішно завершила навчання за Глобальною програмою віртуального професійного розвитку Excellence in Teaching & Research для викладачів та отримала сертифікат.

Програму розроблено спільно з Вашингтонським державним університетом та Сумським державним університетом, вона складалася з 9 інтенсивних інтерактивних сесій англійською мовою та самостійної підготовки слухачів до фінального звітування.

Учасниками програми стали слухачі із Китаю, Гани, Індії, Ізраїлю, Італії, Латвії, Малайзії, Нігерії, Польщі, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини, Великобританії та України.
 

Доцент кафедри міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка» Петро Сухорольський взяв участь у роботі Генеральної асамблеї Всесвітньої федерації футурології (World Futures Studies Federation, WFSF). На засіданні вищого органу Федерації переобрано Президента й обрано нову Керівну раду, які будуть виконувати свої функції наступні чотири роки. Також прийнято низку рішень для забезпечення подальшого реформування організації та підвищення її впливу на міжнародні процеси.

Студенти кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки вивчають футурологію з 2007 року.
 

Доцентка кафедри філософії Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Чурсінова та професорка кафедри Світлана Повторева отримали грант від Канадського інституту українських студій при Університеті Альберти (Канада).

Науковиці планують реалізувати проєкт «Культурологічна та мистецтвознавча діяльність Богдана Лепкого на теренах Західної України». Дослідниці працюватимуть з архівними джерелами в Тернополі, Києві. Результати своїх розвідок Оксана Чурсінова та Світлана Повторева висвітлюватимуть у статтях для канадських та українських фахових видань.

Скріншот з Генеральної асамблеї Всесвітньої федерації футурології онлайн Сертифікат Мар’яни Сеньків Канадський інститут українських студій