Викладачі та студенти кафедри ЗМД взяли участь у церемонії встановлення піаніно у Львівському міжнародному аеропорту

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
піаніно

26 вересня 2017 року у Львівському міжнародному аеропорту імені Данила Галицького відбулися урочисті заходи з нагоди передавання і встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta».

У церемонії взяли участь, зокрема, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, Почесний консул Королівства Бельгії у Західному регіоні України Ярослав Гарцула, представник МЗС України у м. Львові В’ячеслав Войнаровський, завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» Ольга Мельник, представники аеропорту та низка інших посадових осіб. На урочисті заходи були запрошені й студенти і викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Львівської політехніки.

У своїй промові Почесний консул Королівства Бельгії у Західному регіоні України Ярослав Гарцула розповів про ініціативу встановлення піаніно у терміналі аеропорту, як це зроблено в залах очікувань аеропортів і вокзалів провідних туристичних центрів Європи та світу (Прага, Лондон, Венеція, Париж тощо). Завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Ольга Мельник у своєму виступі охарактеризувала стан розвитку україно-бельгійських економічних стосунків на сучасному етапі. Професор наголосила, що згідно з офіційною статистичною інформацією лише в першій половині 2017 року обсяги експорту українських товарів у Бельгію зросли на 78,6%.

На завершення урочистостей Почесний консул Королівства Бельгії у Західному регіоні України Ярослав Гарцула на встановленому піаніно виконав фрагмент твору «Місячна соната» Людвіга ван Бетховена. Бельгійська компанія «Balta», що подарувала піаніно Львівському аеропорту імені Данила Галицького (і наполягала на придбанні його саме в українського товаровиробника), приурочила цей подарунок до запровадження безвізового режиму України з ЄС.

встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta» встановлення піаніно у терміналі аеропорту бельгійською компанією «Balta»