Представники ІАРД взяли участь в обговоренні питання щодо недобудованого мосту на Науковій

За матеріалами агенції «Гал-інфо»
Фото із зустрічі

Депутати, працівники Львівської міської ради, фахівці та мешканці міста обговорили подальшу долю недобудованого мосту на перехресті вулиць Наукової та Княгині Ольги.

Участь у зустрічі взяли депутати, заступниця міського голови Ірина Маруняк, працівники Львівського комунального підприємства «Львівавтодор», управління транспорту, ЛКП «Інститут просторового розвитку», представники кафедри містобудування Національного університету «Львівська політехніка», а також керівники місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та активні мешканці району.

Гостро дискутували щодо добудови мосту та продовження шляхопроводу або щодо демонтажу мосту і продовження трамвайної колії.

– Політехніка запевняє, що проведена експертиза мосту свідчить про те, що міст є в задовільному стані, та необхідно закінчити його ремонт, зробити гідроізоляцію. Міст побудований на 80%. Добудувати цих 20% буде коштувати приблизно 30 мільйонів гривень, і в перспективі потрібно продовжувати трамвайну колію, – розповіла Тетяна Шевченко.

На зустрічі були й радикально інші думки щодо демонтажу мосту, мовляв, він може дорожче коштувати, аніж добудова і побудова перпендикулярно по вул. Науковій трамвайної колії до вул. Трускавецької.

Учасники зустрічі не досягли однозначної думки, тож прийняли рішення провести техніко-економічне обґрунтування або добудови та розбудови шляхопроводу, або демонтажу моста і побудови додаткової дороги.

До моделювання планують долучити ЛКП «Львівавтодор», представників Національного університету «Львівська політехніка» та Інституту просторового розвитку.