Представник Університету взяв участь у конференції щодо повернення Володимиру-Волинському його історичної назви

За матеріалами сайту Володимир-Волинської міської ради
Святослав Терський

30 липня у культурно-мистецькому центрі відбувся круглий стіл за участю науковців у галузі історії під назвою «Повернення місту історичної назви «Ім’я йому Володимир». У заході взяли участь як місцеві історики, так і запрошені гості, зокрема професор кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка», доктор історичних наук Святослав Терський.

Представник Університету свій виступ присвятив темі пошануванню давніх традицій у Володимирі у XVII–XIX століттях. Науковець зазначив, що володимирчани можуть пишатись своїм рідним містом, яке отримало свою історичну назву в часи формування української державності.

– Князь Володимир назвав це місто своїм ім’ям невипадково, адже очевидно, що тут і до того був важливий центр західного Побужжя. Сьогодні ж ця назва підкреслює його давність, тому прикро, коли Володимир-Волинський скорочують до «Вол.-Волинський», нівелюючи тим самим його ключову частину. Звичайно, вибір назви міста залишається за містянами, проте якщо вони повернуть назву Володимир, то тим самим підкреслять його історичну значущість, – зазначив Святослав Терський.

Докладніше про конференцію – на сайті Володимир-Волинської міської ради.