Представник Університету взяв участь у міжнародному форумі з питань розвитку велоінфраструктури

Управління фізичної культури та спорту ЛОДА
Герб Львівської політехніки

30 вересня 2016 року у Львівській торгово-промисловій палаті відбувся II Міжнародний форум «Місто. Транспорт. Екологія», який складався із тематичних виступів та дискусій на тему розвитку велоінфраструктури, як необхідного фактору покращення стану довкілля.

Метою Форуму було підсумувати успіхи та окреслити плани і проекти з розвитку велосипедної інфраструктури Львова та області, а також привернути увагу до правил та культури вуличного руху за участю велосипедистів.

Доцент кафедри економіки підприємництва та інвестицій Національного університету «Львівська політехніка» В’ячеслав Довбенко зупинився у своїй доповіді на досвіді розвитку велоінфраструктури у Копенгагені, Амстердамі, Данії, Голландії та Японії, а також зосередив увагу учасників на розвитку умов для велосипедистів у м. Куритиба (Бразилія) завдяки чисельній українській діаспорі, яка там проживає.

– До прикладу, у Голландії країна витрачає щорічно більше 3,2 млрд. євро на розвиток велосипедної інфраструктури. І, як наслідок, якість життя у містах покращується. Адже мешканці все більше користуються таким видом транспорту, як велосипед, – зазначив В’ячеслав Довбенко.