Менеджер проєкту OPTIMA взяв участь у Віртуальному навчальному візиті в Університет Кот-д’Азур проєкту MINERVA

Павло Жежнич, координатор проєкту OPTIMA
Oleksandr Berezko at the event of the MINERVA project

Співпраця та синергія між проєктами Erasmus+ є одним із ключових факторів їхнього успіху. Надзвичайно важливим є також поширення результатів проєктів, адже саме це дає змогу забезпечити стійкий вплив впроваджуваних змін та інновацій.

22 квітня 2021 року Олександр Березко, доцент кафедри СКІД та менеджер проєкту OPTIMA, взяв участь у Віртуальному навчальному візиті в Університет Кот-д’Азур (Франція) проєкту MINERVA. Хоча цільовими країнами цього проєкту є Молдова та Вірменія, він має багато спільного з OPTIMA, адже його метою є створення умов для впровадження основних принципів Відкритої науки в університетах цих країн.

Конкретними цілями MINERVA є:

  • розвиток національних та інституційних керівних принципів, політик та стимулів, пов'язаних з Відкритою наукою в Молдові та Вірменії;
  • створення цифрових сховищ в усіх ВНЗ-партнерах проекту в Молдові та Вірменії та сприяти їхньому інфраструктурному розвиткові та сумісності;
  • розбудова дослідницького потенціалу з метою забезпечення сталого впровадження принципів Відкритої науки та підвищення соціальної інклюзивності та підзвітності  досліджень з державним фінансуванням.

В межах навчального візиту Олександр виступив із доповіддю на тему "Відкрита наука та платформа відкритого рецензування в Україні - проєкт OPTIMA", яка викликала жваве обговорення членами проєктної команди MINERVA. Цей крок дасть змогу налагодити обмін досвідом та найкращими практиками між проєктами для більш ефективного використання їхніх результатів.