Представник Львівської політехніки взяв участь у програмі Parliamone на італійському телеканалі

Центр італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі»
Кадр із відеопрограми

Після публікації матеріалу про інтерв’ю італійському виданню Vita за участю проректорки з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки професорки Наталії Чухрай та керівника Центру італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі» Університету Ореста Василька, а також після налагодження співпраці з державним каналом Італії RAI до очільника Центру звернулися з пропозицією взяти участь у програмі Parliamone як представника України.

Передача, що відбулася 22 лютого 2022 року, стосувалася українсько-італійських відносин, а також актуальної теми – загрози нападу Росії на Україну. Італійські медійники вирішили запросити представника України, оскільки, на їхню думку, багато говорять про Україну, але без України.

Було задано декілька запитань: про настрої українців (чи вони готові, чи бояться війни, зокрема, мешканці нашого регіону – Львівщини), про Університет (зокрема, чи справді він один із найстаріших в Україні), про Центр італійсько-українського співробітництва, про співпрацю з італійськими університетами, асоціаціями тощо. Коли Орест Василько відповідав на ці запитання, на екрані було відео про наше місто, зокрема показано центр Львова.

Також італійську сторону цікавило питання про участь Львівської політехніки у проєкті «Данте в Україні», оскільки нещодавно керівник Центру італійсько-українського співробітництва брав участь у пресконференції, присвяченій презентації проєкту. Адже Університет запрошений до організації такого заходу у Львові й чекає офіційного запрошення з Італії.

Також було запитання щодо побажань з України та Львова італійському народу. Орест Василько відповів, що найкращим подарунком з боку Італії було б допомогти Україні жити в мирі. Наостанок представник Львівської політехніки наголосив: «Україна не хоче війни, Україна хоче миру».

Відеозапис програми Parliamone від 22.02.2022