Представник Львівської політехніки взяв участь у конгресі Української студентської ліги

Людмила Іванишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
УСЛ

Львівська політехніка є асоційованим членом Української студентської ліги. Раз на пів року відбувається конгрес, на якому присутні всі члени організації, що охоплює більш як 60 університетів. Делегатом від Колегії та профкому Львівської політехніки є Богдан Мірінчик, який розповів, як проходили ці дні, й поділився своїми враженнями. 

Зазвичай конгрес триває два-три дні в різних містах України, що є показником того, що організація охоплює університети всієї країни.

— Цього року ми зустрілись у Вінниці, де на нас чекали три дні, які були з абсолютно різним наповненням. Ми побували у Вінницькій обласній військовій адміністрації, де відбулося відкриття конгресу Спілки, і саме зі вступного слова одного з керівників адміністрації. Далі — обрання нового голови апарату конгресу Спілки, що відбувається щороку, і вже перейшли до дискусій.

На засіданнях конгресу УСЛ часто присутні представники державних органів. Цього разу відвідав засідання заступник міністра освіти Михайло Винницький. Він розповів про те, що відбувається із законодавством щодо вищої освіти, щоб делегати від різних університетів мали на що орієнтуватися, куди рухатись і як працювати. 

— Ми говорили про гранти, адже в ті дні була опублікована новина для вступників про можливість контрактникам здобувати вищу освіту завдяки грантам, обговорили деталі, щоб краще зрозуміти, як це відбуватиметься.

Також конгрес відвідують представники бізнесу, які пропонують співпрацю, як-от працевлаштування студентів уже з перших курсів, щоб вони паралельно навчались одразу на підприємствах.

— Були представники Міністерств соціальної політики, молоді та спорту, різних фондів, які надають гранти для університетів. В основному головні питання стосувалися самих університетів для обміну досвідом, того, як ми залучаємо студентів до нових проєктів, як масштабуємось і як працюємо в умовах війни.

Це дуже цінний досвід для мене. Я знайомлюся з новими делегатами від університетів, розплющуються очі на те, як розвивається освіта в Україні. В деяких університетах стає краще, а в деяких, навпаки, гірше, але завдяки цьому конгресу є можливість допомогти.

УСЛ УСЛ УСЛ