Представник кафедри ОХ взяв участь в обговоренні ОПП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у Дніпрі

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Фото з обговорення

Під час візиту заступника завідувача кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки, гаранта освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Юрія Панченка до Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро) на кафедрі аналітичної хімії і хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів відбулася зустріч зі стейкхолдерами – представниками академічної спільноти.

У засіданні взяли участь члени робочої групи аналогічної освітньої програми в УДХТУ: завідувач кафедри аналітичної хімії і хімічної технології ХД та КЗ професор Микола Ніколенко, заступниця декана факультету хімічних технологій та екології Тетяна Авдієнко, професорка Лілія Фролова, доцент Вадим Коваленко.

Під час зустрічі було обговорено освітньо-професійні програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня, а саме: мету, особливості, програмні компетентності та результати навчання, ресурсне забезпечення їх реалізації, структурно-логічні схеми освітніх програм, матриці відповідності тощо. Коротко охарактеризовано кожен освітній компонент, його зміст і основні компетентності, які він надає студентам. Крім блоку обов’язкових освітніх компонентів, було проаналізовано наповнення освітніх програм циклом відповідних вибіркових дисциплін.

Розуміючи, що вдосконалення й оновлення освітніх програм потребує постійного контролю і реагування, всі учасники зустрічі підтримали пропозицію щодо подальшої співпраці з провідними закладами вищої освіти України, які готують фахівців за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Сформульовані на зустрічі відгуки та пропозиції щодо змісту освітніх програм будуть узяті до уваги під час оновлення й удосконалення наявних редакцій освітніх програм.

Фото з обговорення Фото з обговорення Фото з обговорення