Працівниці кафедри ТБСФБ пройшли стажування в Опольському університеті

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото зі стажування

20–25 лютого 2023 року відбулося стажування «Застосування сучасних методів дослідження у хімії, фармації та біотехнології» завідувачки кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки, д.х.н., професорки Віри Лубенець та доцентки кафедри ТБСФБ, к.х.н. Марії Курки в Опольському університеті (м. Ополе, Польща). Стажування здійснювалося під керівництвом директора Інституту хімії професора Піотра Вечорека, професора кафедри фізичної хімії та молекулярного моделювання Теобальда Купки і професорки кафедри фармації та екологічної хімії Ізабели Ясицької-Місяк.

У рамках візиту представниці Львівської політехніки ознайомилися зі структурою та роботою підрозділів Опольського університету, матеріально-технічною базою кафедри фармації та екологічної хімії Інституту хімії, а також виконали низку наукових досліджень структури, складу і властивостей сполук природного, біотехнологічного й синтетичного походження з метою ідентифікації та створення на їхній основі потенційних лікарських субстанцій. Працівниці кафедри ТБСФБ також ознайомились із сучасними підходами до застосування нанотехнологій у фармацевтичних, біотехнологічних дослідженнях та способами їхнього вивчення in vivo.

Також під час візиту завідувачка кафедри ТБСФБ професорка Лубенець разом із директором Інституту хімії професором Вечореком та професором Купкою обговорили можливості програми «Візит-професор» між університетами щодо організації лекцій для студентів спеціальностей 226 «Фармація, промислова фармація» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» у Львівській політехніці.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування