Працівники Німецько-Українського освітнього центру Університету приймали делегацію з Ерфурта

НУОЦ Львівської політехніки
Працівники НУОЦ Університету приймали делегацію з Ерфурта

Третій тиждень жовтня 2018 року був надзвичайно насиченим на події та враження для Німецько-Українського освітнього центру Національного університету «Львівська політехніка», адже працівники Центру приймали німецьку делегацію з Торгово-промислової палати Ерфурта.

У понеділок, 22 жовтня, відбулось урочисте нагородження професора Ґеральда Ґруссера, генерального директора Торгово-промислової палати Ерфурта, званням «Почесний професор» Національного університету «Львівська політехніка». Церемонія відбулась під час засідання Вченої ради, на якій ректор Університету Юрій Бобало вручив нагороду, після чого професор Ґруссер виголосив вдячну промову та розповів про своє особливе ставлення до України та Львівської політехніки.

Важливо додати, що до обов’язків почесного професора Львівської політехніки належить читання лекції в Університеті один раз в році. 23 жовтня професор Ґруссер вперше після нагородження виступив з доповіддю. Темою відкритої лекції стала дуальна система освіти Німеччини та досвід Торгово-промислової палати Ерфурта у впровадженні такої освітньої системи. Також після лекції була можливість поставити запитання гостеві й отримати ще більше інформації про функціонування німецької освіти і Торгово-промислової палати Ерфурта.

Професор Ґруссер після лекції висловив бажання відвідати дитячий будинок. Німецька делегація навідалась до Будинку дитини № 2 у Львові. Ґеральд Ґруссер з дружиною та інші німецькі гості поспілкувалися з працівниками закладу та маленькими вихованцями. Наприкінці візиту професор Ґруссер з дружиною та пан Томас Фальбуш зробили пожертву для Будинку дитини.

Також 22 жовтня відбулась зустріч німецької делегації, а саме Ґеральда Ґруссера, пана Томаса Фальбуша, керівника відділу освіти та підвищення кваліфікації ТПП Ерфурта, доктора Дітмара Ґюрґмайєра, керівника міжнародних проектів ТПП Ерфурта, у супроводі директора Німецько-Українського освітнього центру Дениса Невінського, з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою. Під час зустрічі обговорювали питання функціонування НУОЦ, розвитку професійно-технічної освіти на Львівщині, а також організації Українсько-Тюрингійського економічного форуму, який відбудеться у травні 2019 року за участю прем’єр-міністра вільної землі Тюрингії Бодо Рамелова.

 Юрій Бобало та Ґеральда Ґруссер Ґеральд Ґруссер Ґеральд Ґруссер