У Львівській політехніці – поповнення: підсумки жовтневого засідання Вченої ради Університету

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
На жовтневому засіданні Вченої ради

На жовтневому засіданні Вченої ради йшлося про готовність матеріально-технічної бази університету до нового навчального року, стан охорони праці й пожежної безпеки, впровадження дуальної освіти, оцінку роботи Інституту геодезії, а також утворення нового підрозділу Львівської політехніки.

Традиційне нагородження цього разу замінили на урочисте вручення диплома почесного професора Львівської політехніки генеральному директорові Торгово-промислової палати Ерфурта, професору Геральду Груссеру (Тюрингія, Німеччина). Таке рішення ухвалили на минулому засіданні Вченої ради 27 вересня.

– Це нагородження – надзвичайно велика честь і радість для мене. Уже багато років я пильно й з великою цікавістю стежу за шляхом України до європейської спільноти. Впевнений, що Європа буде надзвичайно пишатися такою новою країною-членом як Україна. Як генеральний директор Торгово-промислової палати, я заохотив близько 65 тисяч компаній, що до неї належать, до налагодження співпраці з Україною. Бажаю успіху вашій прекрасній країні, – сказав професор Груссер під час свого виступу-подяки.

Також він розповів про співпрацю з Політехнікою, зокрема запевнив, що почувається радісно, допомагаючи запровадити в університеті форму дуальної освіти, що, за його словами, ще більше наблизить Україну до Європи.

Опісля Вчена рада приступила до роботи. Заслухавши доповідь проректора Володимира Крайовського, учасники засідання визнали матеріально-технічну базу університету готовою до нового навчального року, а стан пожежної безпеки й охорони праці – задовільним. Також на доповідача було покладено низку обов’язків, щодо ремонтно-відновлювальних робіт у Львівській політехніці, розроблення й реалізування заходів стосовно забезпечення повноцінного функціонування вишу в осінньо-зимовий період та ефективного використання енергоносіїв.

Щодо питання про стан та перспективи розвитку ІГДГ, Вчена рада ухвалила посилення профорієнтаційної роботи серед випускників закладів середньої освіти та коледжів, аби усунути проблему низького конкурсу серед вступників на бакалаврат. Окрім цього ухвалено рішення активізувати розробку й видання підручників та навчальних посібників, посилити на кафедрах роботу із підготовки студентів до участі в ІІ етапі всеукраїнських олімпіад та інше. Незважаючи на низку зауважень, діяльність ІГДГ визнали важливою для університету.

Також на засіданні було остаточно вирішено прийняти ліквідований Львівський коледж Державного університету телекомунікацій на баланс Політехніки та утворити в складі університету новий структурний підрозділ – Коледж телекомунікацій та комп’ютерних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради На жовтневому засіданні Вченої ради